Sider

fredag den 13. juni 2014

Gul Velour! Jeg har brug for jeres råd.

Jeg har noget med velour. Jeg kan ikke udstå nervøst velour - men den ægte slags: jeg kan ikke få nok. Der er noget skønt 70er'-jeg-vil-have-det-rart-i-mit-tøj over det for mig!!
Længe har jeg haft et stykke velour - i gult (karrygul) til at ligge... Jeg kunne ikke få mig selv til at sætte saksen i det... Men nu! Nu er det både klippet og syet til en kjole til mig selv. Og pyntet med noget af mit dejlige vintage-stof.


Min store dreng Rasmus har en tidlig morgen leget fotograf - uden sat hår og uden make-up. Men kjolen ser vel lige sådan ud...
Men ak - der er sket noget. Jeg ville gerne gøre halsudskæringen lidt større - dybere... og det skulle jeg nok lige have læst lidt mere om: for nu flandre min rib i halsen. Måske skal ribben blot tages af og strammes??


Er der mon nogen af jer dejlige syerske der kan give mig et godt råd: kan det reddes? Og hvad skal jeg gøre?
Træls når det hele tiden "gaber" der lige over bh-stroppen.

Men ellers er jeg glad for kjolen. Jeg er egentlig ikke så vild med det der bælte-agtige... så vil jeg hellere have et rigtigt bælte - men her fungerer det egentlig ok...
Og jeg kan godt lide det dejlige retro-præg i farverne..

Hvad syr du mon lige nu?

Solhilsner
Stine


5 kommentarer:

 1. Sikke en lækker kjole. Jeg tror bestemt godt at du kan redde den fine kjole. Pil den gamle halskant af og klip en strimmel på 4 cm i bredden og i halsudskæringens længde. Så måler du med strimlen hele vejen rundt i udskæringen, samtidig med at du strækker den let, så den bliver mindre end selve halsudskæringen. På den måde undgår du at den bliver for stor. Derefter syer du strimlen sammen til en ring og nåler den fast hele vejen rundt i halsen ret mod ret, samtidig med at du strækker let. Sy fast. Derefter bukker du strimlen om på bagsiden, nåler/rier den fast og syer en pæn stikning fra retsiden. Hov… det blev en lang forklaring. Håber at du kan bruge den.

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var noget i den stil jeg tænkte - at gøre ribben lidt kortere, og stikke den fast. Jeg giver det et forsøg...
   Tak!

   Slet
 2. Lækkermås Stine. Følg Mettes råd og det bliver super.
  Hilsen
  Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, ja sjovt at mødes i denne verden. Lang tid siden vi slog vores folder sammen i Århus på teologi.
   Kh.
   Karen

   Slet

Bare skriv - jeg elsker en kommentar!!!