Jeg lider af noget med maven! Jeg ved endnu ikke hvad... Men noget er der galt. Helt blegt brød er det længe siden, jeg fandt ud af, at jeg ikke kunne tåle... Men nu breder det sig. Om det er hvede, gær eller gluten jeg ikke kan tåle, ved jeg ikke... Men når jeg spiser andet end rugbrød, ligner jeg hurtigt en i 6. Måned, hvilket kun er smukt og charmerende, hvis man rent faktisk huset et andet menneske...
Så nu eksperimenterer jeg... Med sur dej, mel, hævetider og bagetemperaturer...
Jeg har i dag starter den lange proces at lave min egen surdej. Indtil videre blot en dåse med mel og vand, men for håbentlig om nogle uger en boblende levende organisme, som kan hjælpe mig og min mave.
Derudover prøver jeg at bage med noget andet end hvede, og har købt speltmel fra sagnomspundne Aurion... Biodynamisk skulle det være og indholdende en nøddeagtig og vild god smag.... Det må vi se i morgen. Forgæringen er sat over... I morgen skal vi bage af det her:
Denne gang er det sigtet, for ligesom at teste det lidt langsomt. Spelt skulle hæve mindre, og fuldkornsversionen endnu mindre, så vi starter lige her... Og putter lidt kerner i...
Og I får naturligvis opdate på brød-eventyret...
Og hvorfor så overhovedet spise brød, når jeg nu ikke kan tåle det?
Fordi jeg elsker brød og savner det... Så nu testes der!!!
Og for øvrigt!
Hvad skete der egentlig med 5 kg melposer?? Dem kan jeg da huske fra min barndom... Man bager nok ikke så meget nu... Og har nok i hvert fald ikke gjort i 90'erne eller 00'erne...
Aurion er dog i 5 kg... Måske er det kun tosser (mig) og hippier(mig) og brødentusiaster(mig), der køber så meget mel ad gangen...
God aften til alle i blogland.... Og hov hvor er der kommet meget mad på bloggen...
Solhilsner
Stine
- Posted using BlogPress from my iPhone
Held og lykke med projektet ;0)
SvarSletDet lyder da ikke rart at svulme op. Det bliver spændende at høre hvad man siger til det nye brød.
SvarSletDet lyder ikke rart, men spændende med alt bageriet, kan så godt lide at bage. Har du prøvet at bage med fement, det er mere gær mægtigt end surdej.
SvarSletHilsen Louise
Aurions mel er rigtig godt - jeg køber altid 5 kg rugmel ad gangen - og bager med surdej. Meyers mel er nu også godt - især fuldkornshvedemel (det har også vundet en pris).
SvarSletHeld og lykke med bageriet.
Kh Bodil