Sider

fredag den 24. april 2015

Blå delphine skirt og rød vandfalsbluse

Jeg er jo evigt på jagt efter den perfekte nederdel - jeg nærmer mig!!
For snart flere måneder siden syede jeg denne Delphine Skirt fra Tilly Walnes bog "Kærlighed ved første sting". Jeg er vild med stilen i bogen og med tonen. Den lettere vintage stil fra 60'erne er bare så skøn, og man føler næsten man kender Tilly, når man læser den. Jeg følger for øvrigt også Tilly lige HER. Hun laver stadig skønne mønstre og gode DIY's.
Nederdelen endte med at være for stor. Jeg havde lavet en størrelse 6 (jeg er normalt cirka str. 40-42), men måtte sy den en del ind. Så næste gang bliver det en 5'er. Det var faktisk min anden udgave af denne nederdel, men af en eller anden mærkelig grund virkede det andet stof anderledes, for der passede 6'eren... Ret irriterende.
Jeg tilføjede selv lommer og kantbånd for neden og sjove prikkede bæltestropper, som jeg dog bare bruger til pynt...
Jeg synes, nederdelen var ret nem at sy, og jeg er udemærket tilfreds med pasformen. Jeg vil gerne sy den igen, og det skal helt klart være i ret kraftigt stof, da jeg godt kan lide, at den holder sin a-form. Jeg skulle lige vende mig til at den sidder i den naturlige talje og ikke hænger på hofterne. Det gør at min mave føles lidt anderledes, men jeg kan godt lide den måde, det ser ud på, så mon ikke det bare er tilvending. Jeg er faktisk ret træt at lavtalje-ting, som ikke gør noget godt for min figur...og den her skal man ikke hale op, hver gang man har bukket sig - kæmpe fordel!! Men denim passer godt til nederdelen, synes jeg.
Til blusen valgte jeg at bruge en rest fra mini-mousekjolen fra indlægget HER. Der var lige nok til at forsøge mig med en vandfaldsbluse. Jeg er kørt lidt træt i t-shirts med rundhals, fordi jeg i årevis ikke har haft andet på kroppen. Af samme grund er jeg også kørt lidt fast i jerseykjoler, da det ofte er den løsning, jeg vælger med dem også... Men altså nyt forsøg. Jeg tog udgangspunkt i Onion 2034 som du kan se lige HER og i stedet for at lave en kjole kombinerede jeg mønstret med et gammelt t-shirt mønster for at få selv kroppen. Det har virket ganske godt. Inden i kjolen er "anden halvdel" af vandfaldet, og det skal syes fast i ærmegabet, så det skal ligge og støtte barmen inden i. Det tog lidt tid, før jeg forstod dette. Så gik det op for mig, hvorfor det hele virkede så mærkeligt. Stykket var ikke stort nok til min barm - hvordan jeg løser det til næste gang, har jeg ikke lige luret, men det kommer... For jeg tror, jeg skal lave flere af de her bluser - måske til efteråret.
Blusen var ret enkelt at sy. Så hvis det er noget for dig, skal du bare give dig i kast.
Jeg kan egentlig godt lide at tænke sådan lidt outfit-agtigt. Man kan selvfølgelig mikse, som man vil i sin garderobe, men jeg kan egentlig godt lide at have sæt. Og det her er et godt sæt! Og jeg er ikke færdig med prikker!!

Og så håber jeg på billeder i sollys næste gang. De her er lidt gamle... men bedre end ingenting...

Solhilsner
Stine

3 kommentarer:

 1. Hvor er du fin, Stine!
  Det dér vandfald klæder dig sindssygt godt!

  SvarSlet
 2. Super fint sæt og kan godt forstå du er faldet for nederdelen - den klæder dig rigtigt godt :-)

  SvarSlet
 3. Du ser super godt ud! Jeg har endnu ikke syet fra bogen - må vist se at komme i gang!

  Kh
  Anna

  SvarSlet

Bare skriv - jeg elsker en kommentar!!!