Sider

tirsdag den 27. december 2011

Brug for patchworkhjælp!

Jeg skal til at sy et tæppe til min seng - ja, altså et sengetæppe.Og jeg synes mine normale firkanter på 12x12 eller 15x15 plus sømrumj, bliver så små på sådan et stort tæppe. så jeg har tænkt at de skal være 20x20...men jeg synes de er svære at skære. normalt skærer jeg med underlag, kniv og lineal...men jeg synes det er svært, når de skal være så store...og får lidt lyst til at klippe i stedet...
Er der nogen der ude i blogland, som kan hjælpe mig? Enten med gode råd til afskæring af store firkanter, eller med hvordan man mon klipper dem bedst...eller bare nogen, der har prøvet at klippe firkanter??

Venter i spænding...
Solhilsner
Stine

5 kommentarer:

 1. Hej Stine. Jeg er ved at samle lapper til et tæppe til vores seng - og jeg skærer dem altså i 32x32 (jeg syns godt det kan komme til at virke rodet hvis der er alt for mange lapper - men det er jo smag og behag). Min lineal er dog kun 30 lang - rigtig tåbeligt, ik? Men foretrækker KLART at skære fremfor at klippe - det tar bare for lang tid m. saks. Jeg skærer i øvrigt i op til 3 lag - det handler bare om at lægge lidt ekstra pres ned på linealen og en god steady hånd når man kører med skæreren... God fornøjelse - glæder mig til at se resultatet!!!

  SvarSlet
 2. Mhh, skære flere lag...det havde jeg jo ikke tænkt på...min lineal er lang nok...men jeg har problemer med underlaget..må jo klippe stoffet lidt op for at få plads...nå, jeg forsøger. Glæder mig til at se hvad du laver!

  SvarSlet
 3. Held og lykke med projektet :)

  SvarSlet
 4. hejsa.. måske er du nået at gøre det. Jeg har lige skåret stykker i str 23*23 og det var også lidt besværligt.. min lineal er 16 * 60 cm :) Men jeg foldede stykkerne undervejs. Det gik altså ret godt. Men vælg klart et tal der kan deles. 23 cm var valgt efter str på min mindste Liberty rest. :)
  kh Emma

  puh nogle lange ulæselige koder man skal skrive for at lægge en kommentar :)

  SvarSlet

Bare skriv - jeg elsker en kommentar!!!