Sider

mandag den 26. januar 2015

Stribede overalls

Jeg elsker overalls. Jeg har nogen par selv, og jeg elsker især drenge i overalls. Et levn fra at være vokset op i 70'erne? Jeg synes, det ser så kækt ud.
Karl elsker heldigvis også overalls. I lang tid har vi ikke kunnet finde nogen - måske synes børnetøjsdesignere ikke at drenge over 2 år skal gå i den slags - jeg er uenig!

Efter Elsebeth Gerners bog "børnetøj du selv kan sy" har jeg nu lavet overalls - jeg lavede et par til Rasmus for mange år siden... men det var til udklædning (Mario kostume) og jeg huskede det egentlig ikke så svært.

Det sværeste var faktisk at tegne mønstret af fra mønsteroversigten i EG's bog. Det kunne jeg nu godt huske fra andre projekter. Der er virkelig i bedste 70'er stil sparet på papiret, så mønsterarket ser sådan ud:

her er der så mønstre på bukser, overalls, jakker, skjorter, lommer osv. Men man skal altså holde tungen lige i munden for at finde den rigtige streg! Det lykkedes, men var ikke særlig sjovt. Nu har jeg dog et mønster som med få tilretninger bliver perfekt - næste gang, for der er lige et par ting med de her bukser.
Bukserne er syet i mælkedrengestribet denim, jeg har syet rigtig mange bukser af det her stof, for det er rester fra en produktion til Butik Smuksak i sin tid. Jeg er dog ikke træt af det. Det er fra stof og stil og jeg vedbliver at elske striberne, som jeg synes gør det ekstra fint i disse bukser!
 Man har vel spejl på værelset! 

 
 Se bare mor
 De går helt ned til gulvet
 play that funky music white bpy
 nå, men hvis du er færdig går jeg i gang med at lege
videre i fuld fart

Karl elsker heldigvis stadig at få taget billeder. Men ikke for længe af gangen.
Jeg synes, bukserne er fine. Karl ville gerne have, at de sad til i taljen, og det gør de. Jeg er ikke tilfreds med spænderne på selerne, så der er jeg på jagt efter nogen nye. Smækken går lidt højt op - han kan passe dem LÆNGE, men jeg tænker at lidt mindre kan gøre det. Han ser skøn ud og "gå-ikke-over-på-midten", når han leger. Jeg tænker at jeg vil lave nogen djlig bløde nogen af isoli... måske bare med knapper for oven, så de egentlig ikke er til at vokse i, men så vi ikke skal indstille spænder hele tiden. Ikke sidste par! Bestemt ikke!

1 kommentar:

  1. Jeg synes også smækbukser er skønne, og de ser ud til at sidde rigtig godt på ham. Skønne detaljer med det orange

    SvarSlet

Bare skriv - jeg elsker en kommentar!!!